Träffa Pappa1's familj.

0kommentarer

Denna helg har vi tagit långhelg. Vi tog ledigt torsdag och fredag, packade bilen i onsdags och åkte ner till Göteborg efter jobbet på onsdag kväll. Vi bor rätt långt från Göteborg så resan tog några timmar. Vi kom fram mitt i natten. Anledningen till den här resan är att träffa Pappa1's familj. Hans föräldrar, syskon och syskonbarn, som alla bor i Göteborgsområdet.

Det var lite spänt inför mötet med hans familj. Han själv var nog mest nervös då han inte träffat sin familj på typ ett och ett halvt år.. De har varit lite oense om en del saker. Missförstånd och småbråk har lett till stora saker och ingen har pratat med oss.
Men nu tog han tag i att lösa konflikterna för allas bästa. Ingen mår bra av att vara osams med sina släktingar.
De gamla konflikterna har vi pratat om så dom vet vad vi tycker och vart det gått snett. Vi har väl lite olika syn på vem som gjort fel. Men vi är överens om att prova att inte göra samma fel igen.. Nu måste vi se framåt och bygga bra relationer framöver.

Vi hade berättat om hur vi lever nu innan vi åkte ner till dem men ville ändå ta upp det öga mot öga. Vi bor hos hans föräldrar nu när vi hälsar på och tog ett snack med dem på torsdag kväll. Det snacket gick relativt smärtfritt. De dömer ingen. De säger att vi är vuxna människor och bestämmer själva hur vi vill leva. De tycker förstås att detta är ovanligt, speciellt för dem som tillhör den äldre generationen. Så de har svårt att förstå och se det för vad det är.
Men vi har blivit väl mottagna. Dom beter sej bra och verkar ta till sej sin nya svärson. :) För dem är alla människor lika mycket värda och tycker att det är roligt att vi vill bo hos dem.

Han har tre syskon som vi också pratat om vårt liv med. Det har mottagits på lite olika sätt. Två av dem accepterade vårt val och tyckte att så länge vi är lyckliga så är det bra. Men ett av syskonen tog det lite sämre... Tycker väl att det är onormalt och tror att det är mamman som bestämt detta och vill ha två karlar. Hon vill liksom inte tro oss när vi säger att detta är något vi alla tre bestämt och att alla tre älskar varandra.

Vi träffade hela familjen ikväll. Hans föräldrar och syskon med respektive och barn. Ett av hans syskon äger en restaurang och hon bjöd på middag där till hela familjen. Väldigt generöst av henne! :)
Det var lite nervöst även inför middagen.. Att komma på släktmiddag som en polyfamilj första gången. Men det gick bra. Alla hanterade det bra.. Kul att träffa hans närmsta. Vill gärna lära känna dem mer.
Men det känns som vi borde prata med det syskon som inte tagit det bra. Tyvärr var det inte riktigt nåt bra tillfälle ikväll, men vi får ta tag i det senare.

Nu går vi och lägger oss. Ser fram mot en härlig dag imorgon! Mycket kul händer då. :) Det kommer vi skriva om imorgon kväll!

Over and out!
~Pappa2

Kommentera

Publiceras ej