Idag lämnade vi Göteborg för denna gång och åkte vidare till Ullared. Vi checkade in på campingen, lämnade husvagnen och åkte till Gekås. Letade åt en parkering, hämtade ett par vagnar och ställde oss i kö för att komma in.
När vi stod i kön blev pappa1 haffad av en reporter och en kameraman från Tyskland. Troligtvis håller de på med nåt Ullaredsprogram liknande det som sänts i Sverige. Hoppas han kommer med där nu då. :)
Inne på Gekås gjorde vi av med några timmar. Ungarna fick välja varsin leksak, vi åt lunch, handlade en del kläder, julklappar, husgeråd, hundgrejor och lite annat..
När vi shoppat klart packade vi in sakerna i bilen och styrde mot Skåne. Vi hade sett en annons på en fransk bulldog vi ville ha. 15 mil från Ullared i en by utanför Ängelholm fanns lilla Doris, vår nya familjemedlem. :) Vi hälsar henne välkommen till familjen.

Vi har fått en kommentar nu när vi är på semester.. Vi har lite problem att svara på kommentarer via mobilen så vi skriver såhär istället.


Kommentaren är så här:

"Hej.
Har nu följt bloggen ett tag och vad jag förstår så har ni inte så bra kontakt med den enes föräldrar. Kommer ni att ta kontakt med dem så barnen får träffa släkten när ni nu är i Göteborg?"


Svar på det blir:

Nej, vi kommer inte kontakta släkten till Pappa1 som bor i Göteborg på grund av det som hänt tidigare. Vi har gjort allt vi kan för att få det att fungera mellan alla.. Men tyvärr har det inte fungerat med varken föräldrar eller syskon till pappa1. Vi kommer inte ändra vår livssituation för att de tycker något.. Å ska vi eller barnen kunna umgås med dem krävs att de accepterar oss som vi är..
Och barnen har ingen relation till sina farföräldrar, fastrar eller farbror. De frågar aldrig efter dem.. Saknar inte dem.. Inte ens när vi passerat bostadsområdet där de bor kommer de på att de har släktingar i Göteborg. Det är tråkigt att det ska behöva vara så.. Men vi kommer inte lämna barnen till någon som tycker vi är äckliga och önskar att vi ska bryta upp familjen för att följa normen.

Denna dag har varit varm och skön. Vi packade picknickkorgen, åkte till en badplats på förmiddagen å plaskade runt någon timme och fikade.
Sedan skulle vi åkte till ett köpcenter å kolla runt lite kom mamman på.. Vilket gjorde att båda papporna fick springa in på en klädaffär å panikköpa varsin tröja.. De hade inte tänkt längre än att familien skulle iväg å bada och hade därför bara shorts på sej.
Mamman himlade bara med ögonen och väntade i bilen tills papporna var anständigt klädda. :)

På köpcentret handlade vi lite kläder till tjejerna och några öl till papporna..
Åkte tillbaka till campingen. Hade bokat tvättstugan så en av oss packade ner smutstvätten i påsar och tog sparkcykeln och drog iväg å tvättade. De andra två passade på att städa husvagnen. Det blir både mycket tvätt och skitigt när man är åtta personer.
Efter allt sånt bestyr satt vi oss och tog det lugnt. Lyxade till det med att beställa pizza. Skönt med hemkörning. :) Det är något pappa2 inte är van vid ettersom det inte finns den servicen där han är uppväxt.

Efter middagen har barnen varit på lekplatsen, spelar minigolf och träffat andra barn på camipingen.
Vi vuxna har mest tagit det lugnt vid husvagnen.. Mamman har klippt pappa2, vi har planerat morgondagen.. Ätit chips och myst.

Nu är det åter igen sen kväll och vi säger god natt.

Ny dag imorgon med nya friska tag!

Ja då e vi alltså i Sverige igen, första natten spenderade vi i Strömstad, och nu har vi tagit oss söder ut och checkat in på en camping i Göteborg. Alltid med blandade känslor vi kommer hit då en av oss är född här och en av oss andra bott här i 11 år. På ett sätt känns det som att komma hem, fast ändå inte..

I dag har vi tagit det ganska lugnt, tog en runda med bilen och hamnade på ett stort köpcentrum där vi inte kom ut tomhänta, råkade visst impulsköpa 3 sparkcyklar till oss vuxna:)
De 3 äldsta barnen har redan och då var vi ju givetvis tvungna å ha vi med:)
Nu fattas bara till småtjejerna, men det tycks inte vara lika lätt att få tag på, slut på de flesta ställen så dom får vi beställa.

Nu på eftermiddagen tog vi oss en runda hela familjen, många som vände sig om när vi kom, 6 stycken på sparkcykel var av papporna hade var sin tjej framför sig:)

I kväll har vi suttit och myst utanför förtältet, varmt och skönt har det varit trots att solen inte varit framme, nästan lite utlandskänsla med den lite kvava tryckande värmen.

Nu säger vi godnatt och hoppas på finväder i morgon!

https://cdn2.cdnme.se/4119480/6-3/pic_51f5918e9606ee1d61b9ed21.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/4119480/6-3/pic_51f5919c9606ee1d2a1aa0d6.jpg" class="image">

Idag har vi kört från Norge tillbaka till Sverige. Vi har tagit det lugnt.. Ställde ingen klocka, utan tog sovmorgon. Åt frukost, packade ihop oss.. Checkade ut och åkte. 4 timmars körtid till målet för dagen. Stannade halvvägs för lunch. Skönt att ha husvagnen där vi kan steka på ett paket korv å servera ungarna.. Skulle bli betydligt dyrare att stanna på macken å köpa korv. När vi var framme i staden vi skulle campa i parkerade vi på en bussparkering å två av oss gick in å handlade medan den tredje stannade i bilen.. Dels för att kunna flytta bil å husvagn om nån skulle komma å gnälla och dels för att vakta barnen. Han som stannade kvar passade på att vila lite.. Bara å lägga upp fötterna genom rutan å blunda lite. ;) Efter handlingen letade vi upp campingen å trixade in husvagnen. Grillade middag.. Sen hade vi fredagsmys nere vid havet.. Ungarna lekte på lekplatsen med andra barn.. Sparkade runt med sina sparkcyklar.. Fiskade och åt godis.. En helt lyckad dag. :) Nu är det god natt för oss alla. Imorgon drar vi vidare mot nästa mål! :)

Ja då är det snart fredag och vi har snart semestrat i en vecka, tiden verkligen bara flyger iväg men det är väl så när man har roligt.
Vi har hunnit med Malung och sedan har vi sovit två nätter hos mammans tremänning i Norge. Var länge sedan hon träffade henne nu så det var roligt att få se var hon bodde och träffa hennes barn.
I går var vi på ett stort nöjesfält och roade oss hela långa dagen, nästan 8 timmar orkade vi med innan vi for in till Oslo för att träffa en bekant till mamman och pappa1.

I dag har vi badat på Nordens största vattenland, massor av rutchkanor, pooler och annars skoj. Barnen var riktigt trötta när vi begav oss därifrån, den minsta hade till och med hunnit sova middag i vagnen när vi andra badade vid sidan om:)

Nu sover alla 5 barnen och vi vuxna har krupit upp i soffan för att varva ner lite innan det är dags för oss att sova. I morgon är planen att ta oss in på svensk mark igen...

Å nu har polyfamiljen äntligen kommit iväg på semester! :) Vi kom iväg tidigare än tänkt.. Vi hade siktat på Orsa, men tog oss ända till Malung. Vi gjorde några stopp under vägen.. Stannade för att fixa ett lås till kofferten på husvagnen som frös sönder i vintras, handlade snabbt på Ica maxi på ett ställe... Behövde bara sju lediga parkeringsplatser i rad för att kunna parkera. :)
Checkade in på en camping. Lät ungarna spela minigolf och sparka runt med sina sparkcyklar.. Grillade korv och kebabspett.. Satt ute och mös i solnedgången tills det blev för kallt.. Nu har vi flyttat in. Barnen har lagt sej och vi planerar morgondagen över ett glas vin.
Vi har rutten någorlunda bestämd, men det är alltid saker att tänka på..
Hur som helst är det skönare att planera semestertrippen än jobbet. :)
Skönt med tre veckor i husvagn!

~Polyfamiljen.

 
Att vi inte är som alla andra, det vet ju alla redan..
Nu är vi mitt uppe i att packa inför semestern som börjar på måndag.. vi ska ut å åka med husvagnen och blir borta ett tag.. alltså gäller det att fundera och planera så vi har med oss rätt packning.. att vi har resvägen klar för oss.. bokat in plats på campingar vi ska stanna på.. höra av oss till folk vi vill träffa under vägen.. m.m.
Två av oss jobbar denna helg och är upptagna med det stor del av tiden.. Först på söndag kväll kl 21.00 är vi lediga alla tre och kan sikta in oss på att åka måndag morgon.
Flytten som kommer ske snart är lite stressande också. Vi har börjat rensa och packa.. lastat släpvagnen.. fyllt ett rum med flyttlådor som väntar på att bli fraktade..
Nu får vi lägga flytten på hyllan och återuppta den när vi kommer tillbaka från semestern.. då handlar det om ett fåtal veckor innan vi får tillträde till huset.. så då blir det till att jobba snabbt. =)
Mitt i allt detta stök när vi rensade kylskåpet råkade vi hitta tre paket jäst.. kunde inte med att slänga dom så vi bakade bullar av två paket och semlor av det tredje.. vi blev så himla sugna på semlor allihopa och det kändes långt till säsongen för semlor börjar..
Vi la ut det på Facebook.. och där blev reaktionerna lite olika.. men det verkar vara lite känsligt med semlor.. en del gillar att vi gjort det och vill gärna ha en.. medan några tycker vi gör helt fel! Man kan bara inte göra semlor mitt i sommaren!
 
Bäst gillar vi kommentaren som en av våra farbröder skrev:
 
"Håll inte på så folk tycker ni beter er annorlunda ;)"
 
Han är för skojig han. =) Det är skönt med folk som tar livet med en klackspark och vågar skämta om oss, till oss. Det är bra mycket jobbigare med folk som inte törs prata med oss om hur vi lever.. Det är ingen hemlighet att vi lever såhär! Kom gärna fram å prata!
 
Puss och Kram
~Polyfamiljen
Det är som att leva i två världar, där vi bor nu är man värd något, man finns, folk bryr sig. Vi träffar ju mycket folk i vårt arbete och många frågar hur det är? Var man kommer ifrån? och hur man hamnade här uppe av alla ställen?
 
Efter att vi gick ut med vårt förhållande och hur vi lever är det ofta folk undrar saker, många frågor att besvara, endel enkla endel svårare och känsligare. Men vi är ju öppna med hur vi lever så vi försöker alla att svara så gott det går när folk frågar, men givetvis finns det en viss gräns när dom blir för ingående med sina frågor.
Dom flesta lägger ingen större vikt i hur vi valt att leva, dom bryr sig inte utan tycker det viktigaste är att vi och framför allt barnen mår bra, och det gör vi ju. Sen finns det alltid folk som vill snacka skit, och är det så att dom vill det så fine för oss, har dom inget roligare för sig så varsågod!
 
Att folk har åsikter kan man inte ta ifrån dem, men när de som står en närmst behandlar en utan respekt och på ett sätt som får en att bli ledsen och må dåligt, då känns det inte okej längre.
Om man är bisexuell, homosexuell eller vad man nu än är, vad spelar det för roll för andra? Ska inte alla männniskor behandlas med samma värde oavsett läggning?
I min familj är det tydligen inte så....
 
När jag berättade för min familj om hur jag lever så accepterade dom det och tog det jättebra till en början, tills dom såg det med egna ögon, då var det inte okej längre. Det är inte normen att vara tre eller att vara tillsammans med någon av samma kön. Dom skäms över sin son/bror, hur han har blivit. Dom vill inte prata med mig längre, har inte tid, säger dom blir äcklade och mår illa, ska man verkligen behöva höra det från dom man trodde var sin familj, dom som alltid skulle finnas där för en och älska en för den jag är.
 
Dom är tyvärr inte värda något i mina ögon längre, dom kan leva sitt liv så lever jag mitt liv, så som jag vill göra det.
 
Här mår jag bra, här vill jag leva, här vill jag dö, den bästa platsen på jorden, med min riktiga familj, dom jag är älskad av!
 
 
~Pappa1
 
 
Ja i dag är det verkligen mycket som måste ordnas och fixas, en hel lista med saker som vi förhoppnigsvis ska hinna med under dagen, Mycket har med flytten att göra, ringa banken, träffa köpare och säljare, få tag i ett dokument som ska följa med detta huset och sedan i kväll är det dags att börja se över semestern, är lite att förbereda när 8 stycken ska ut på husvagnssemester. Allt måste planeras, vi måste ha kläder och saker så det räcker men inte heller för mycket, allt väger och och i en husvagn vill man ju det ska vara så lätt som möjligt.
 
Det är med andra ord lite stressigt i polyfamiljen för tillfället, dessutom jobbar vi alla och går runt varandra så det är alltid någon av oss som jobbar, dygnet runt....
 
 
Barnen tjatar om Turkiet dit som varit många gånger innan,  men först en tripp med husvagnen så får vi se till hösten om vi hinner med en tur utomlands också:)
 
 
 
Vi är tre personen som älskar varandra och lever tillsammans.
Vi har allt gemensamt.. hus, bil, husvagn, ekonomi, vardag och gemensam säng.
Vi lever tillsammans precis som de flesta lever tillsammans som par.. enda skillnaden är att vi är tre personer. Tillsammans har vi fem barn i åldrarna 4-12 år som vi älskar och uppfostrar. Vi tror att dom blir uppfostrade i en öppnare syn på hur människor kan leva. Att alla får göra som de vill så länge de mår bra och det inte skadar någon.
 
Två av oss har varit gifta i många år och har fyra gemensamma barn. Den tredje partnern har ett barn sedan tidigare. Han har fått kämpa för att få ett vettigt umgänge med sin dotter.. det tog mycket tid och energi i början och vägen kändes lång innan det var löst. Att lämna sitt gamla liv för att starta ett nytt kan vara ganksa smärtsamt även om man vet vad man vill. Och det går inte att avsluta allt med sitt gamla liv när man har barn tillsammans.
 
Vi har jobbat tillsammans ett tag och förra sommaren började något hända mellan oss. Vägen till att vi blev en polyfamilj med tre vuxna och fem barn var inte helt självklar. I början av den här bloggen beskriver vi hur det gick till. Hur vi lärde känna varandra och vad som hände när vi kom på att vi skulle satsa på ett trepartsförhållande.
Vi möts av en del svårigheter i att leva tre tillsammans på samma villkor. Samhället är inte uppbyggt för att leva så. Det finns inga blanketter att fylla i där det är tre rader för namn. Man kan inte byta till samma efternamn såvida man inte hittar på ett nytt. Man kan inte vara mer än två vårdnadshavare till barn..
 
 
Under det dryga halvår vi varit tillsammans har vi genomgått en hel del. Första tiden jobbade vi för att få förhållandet att fungera och möta omgivningens reaktioner.
Efter drygt tre månader tillsammans förlovade vi oss. Vi är säkra på att vi älskar varandra och vill visa det genom att bära lika ringar. Tyvärr går det inte gifta sej fler än två personer i Sverige. Vilket vi skulle vilja göra.
För tillfället är vi mitt i en flytt. Vi känner oss lite trångbodda och har hittat ett hus som är större och vi gillar. Vi har hittat köpare till vårt nuvarande hus och måste nu bara lösa allt praktiskt. Så de kommande månaderna kommer mycket handla om att fixa inför flytten.
 
Det är tydligen en stor sak för omgivningen att vi lever som vi gör. Det har inte varit helt självklart för alla i vår omgivning att acceptera oss så som vi är. Ni kan läsa om hur våra nära och kära, arbetskamrater, familjer och vänner reagerat och hanterat detta. Hur vi provat lösa konflikter och problem efter vägen.. en del med framgång och en del utan vidare resultat.
Men en sak är säker.. Vi tänker inte ändra på detta för att någon annan tycker det. Så länge vi älskar varandra och lever som vi mår bra av så tänker vi göra det!
 
All kärlek är bra kärlek!
~Polyfamiljen
Vi fick en kommentar angående flytten. Tänkte att vi lägger in den kommentaren som ett eget inlägg här då det säkert är fler som undrar samma sak.
 
 
Detta är kommentaren:
 
"Hej

När man läser om att ni har köpt nytt hus så undrar man lite om vad barnen har sagt, dem har väl alla sina kompisar runtomkring ? Eller är det ett sätt för Er att skaffa nya vänner ? Bara en undran, för ni skriver att barnen sätts i första hand, i detta läge känns det som dem inte gör det. Nu vet ju inte jag hur ni bor idag, ni kanske inte flyttar så långt ifrån det andra huset. Men allt verkar gå väldigt fort i Er familj, ena dagen är ni ett gift par, sedan blev ni tre partners med ett barn till. Och helt plötsligt så köper ni ett större hus ? Hur lång tid har ni varit tillsammans ? Så som ni håller på gör tonåringar som är nykära, ni tror inte bubblan spricker snart ? 
Tyvärr tror jag det....."
 
 
Så här är det..
Flytten blir cirka två kilometer.. så barnen behåller samma skola, fritids, dagis, vänner, släktingar och bekanta. Vi vuxna behåller samma jobb, vänner och släktingar i vår närhet. Den enda anledningen till att vi flyttar är att vi behöver en större bostad. Precis som vilken familj som helst flyttar till större bostad om familjen växer.
Vi har bott tillsammans i drygt sex månader och känner att vi är lite trångbodda. Nu har ett toppenläge på hus uppstått och vi känner att det är den rätta bostaden för oss.
Det är väl inte speciellt ovanligt att familjer flyttar till något större om man blir fler.. Man måste ju anpassa sej efter hur situationen ser ut i nuläget.. å det gäller väl alla i alla lägen..  så varför reagerar du på just denna familj?
Och precis som i alla relationer så finns inga garantier. Oavsett vem eller vilka man blir tillsammans med kan man aldrig i förväg veta hur det ska sluta. Men det skulle ju bli jäkligt trist om man gick in med inställningen att det kommer gå åt helvete. Det är väl ingen speciellt för oss.. Vi går in med inställningen att vi vill detta, älskar varandra och förutsätter att vi ska leva tillsammans och vara lyckliga i alla våra dagar.. precis som de flesta par gör.. Skulle vi gå in med inställningen att det inte funkar.. ja då lär det ju inte funka heller..
Det är väl kanske lite så med alla nykära.. att de lever i en bubbla.. Det gäller nog inte bara oss. Men vi kan ju inte stanna upp livet och vänta.. Vi måste se framåt, planera för en gemensam framtid och förutsätta att det går bra.
 
 
~Polyfamiljen
 
Så äntligen kom det där samtalet vi väntat på i snart en vecka.
Dom som ringde och var intresserade av huset redan 2 timmar och 20 minuter efter vi lagt ut det har fått allt klart med banken och kommer alltså att köpa det!!
Tänk att ett telefonsamtal kan kännas så bra, det är ju alltid en spänning att gå och vänta och inte riktigt veta hur det blir, men nu kan vi alltså slappna av.
 
Nu är det bara allt praktiskt kvar, det har blivit en lång kedja av det här med flytten, dom som bor i det hus vi köpt ska hitta ett nytt, vi vill in i det nya huset, gärna så fort som möjligt, dom som köpt vårt vill in här men väntar i sin tur på att den som köpt deras lägenhet ska kunna flytta in där, ja ni förstår, mycket som ska klaffa så det passar alla så bra som möjligt.
 
Nu är alltså frågan när det kan bli aktuellt med en flytt för vår del, vi vill somsagt får det avklarat så fort som möjligt men om vi tänker realistiskt så lär det nog inte blir förrän månadsskiftet september/oktober. Semestern närmar sig och vi måste planera inför det. Vi ska ut med husvagnen och har den ungefärliga rutten bestämd. Nu måste vi börja boka campingplatser och höra av oss till folk vi vill träffa under vägen. Det ska bli jättekul att komma iväg några veckor.. innan vi påbörjar flytten! För när vi kommer hem är det bara att sätta igång på allvar med packning och planering för det.
 
Innan semestern väntar ett några dagar med jobb.. bl.a. helgen som kommer.. det kommer bli en mastodonthelg på vår arbetsplats. Det är festival på byn å det innebär mycket jobb dygnet runt för oss. Vi kommer jobba alla tre i omgångar.
Husvagnen står och väntar på oss!
 
 
Ja, som ni förstår så är det mycket på gång för denna familj just nu.. men det är mycket som är ett kärt besvär också.. =)
 
Gladast idag är vi för att vi fått klart med köparna av huset! Vi fick det vi begärde och de får ett hus de vill ha!
En bra affär har två vinnare!
 
~Polyfamiljen
Vi har haft fullt upp de senaste dagarna..
I lördags hade vi grillfest för att fira Pappa2. Trevlig tillställning med de närmsta släktingarna.
På söndagen hade vi planerat husvisning för intresserade. Alltså var vi tvugna att kliva upp för att städa iordning inför visningen. Klockan 15.00 var huset tvunget att vara i skick för att visa upp.
Upp Klockan 10.00. Pappa1 sågade och spikade lister där det fattades hela dagen.. vilket var på hela övervåningen. Han fixade avslutet mellan golvet och trappen också.. cirka 30 sekunder innan husvisningen! =)
Pappa1 tog sej an utsidan av huset.. Städa upp och gömma undan allt bråte som låg och skräpade.. Klippte gräsmattan, sopade alltanen... Bar ut grejor till släpvagnen som bara tog plats inne.
Mamman röjde på inne, plockade undan, plockade i och ur dismaskinen några gången, putsade å fejade..
Kort kaffepaus vid klockan 13.40... 14.00 åkte dammsugaren och skurmoppen fram! Drog ett sista varv i huset, tända några ljus och stylade det sista.
15.00 skjutsade vi barnen till Pappa2's syster.. Sen blev det husvisning.
Visningen gick bra och nu väntar vi besked från intresserade... Vi har ett par som är väldigt intresserade som ska på bankmöte på tisdag... så nu går vi bara å väntar på vad som blir sagt där..
Vi hoppas både för våran och deras skull att det inte ska uppstå några problem med banken! Känns som vi har svårt att ta oss an någonting innan vi fått besked om att det är klart med försäljningen av huset.
 
 
Vi vill ha klart med köpekontrakt så fort som möjligt för att vi ska kunna gå vidare med att skriva kontrakt för att köpa det andra huset. Banken har det kravet på oss att vi inte kan låna pengar till det andra huset förrän detta hus är sålt. Så vi håller tummarna att på tisdag ska det bli möjligt för oss att gå vidare.. Betala in handpenning på huset för att vara säker på att vi får köpa det.
Under tiden drömmer och planerar vi hur vi ska få det när vi flyttat dit. Vad vi ska göra, renovera och fixa. Det är ett äldre hus med stor potential.. =)
Vi är övertygade om att det huset passar oss perfekt! Det ligger mer centralt, är större, har fler badrum, större tomt, samhällets enda privata pool, utsikt över vattnet och är charmigare än den skokartong vi bor i nu. ;)
 
 
Så imorgon eftermiddag får vi besked... å hoppas det är rätt besked då.. Annars måste vi jaga någon annan köpare, vilket känns som att böjra om från ruta ett igen..
*Håller tummarna så hårt vi kan*
 
~Polyfamiljen
Idag är ingen vanlig dag, för det är Pappa2's födelsedag.. Hurra Hurra Hurra! =)
 
Mitt i all röra med jobb och husförsäljning så passar Pappa2 på att fylla år..
Under dagen har Pappa1 och Mamman jobbat. Pappa2 har varit hemma och stökat på.. Bakat tårta och städat lite.. Pappa2's mamma var på en snabb visit mitt på dagen å sa grattis.. I övrigt har det inte varit några gäster hit idag. Vi har valt att skjuta på firandet till på lördag då alla är lediga och hoppas på fint väder så vi kan grilla och dricka en öl eller två.
 
En av tårtorna jag bakat under dagen åkte jag på jobbet med och tvingade mina arbetskamrater att sjunga för mej innan de fick smaka. ;)
Den andra tårtan har vi ätit hemma med familjen efter middagen och lite jobb... Pappa2 jobbar kväll och har jour..  Så det är inte alltid lätt att se till att alla är hemma vid såna här tillfällen.. Men vi lyckades samla familjen runt 20.00 för lite fika.

Fick en present av mina älskade partners som kommer att komma väl till användning framöver! =)
Ett par alldeles egna snickarbyxor! Mitt första par snickrabyxor!
Det känns som jag nu på allvar kan ta tag i att lära mej snickra.. vilket kommer att behövas nu när vi flyttar till det nya huset.. Där finns en del att förbättra.. vilket kommer innebära många timmar i dessa fina snickarbyxor!
=)
 
 
Tack kära ni!
Puss och Kram
~Pappa2
 
Här har vi kaffepaus mitt i allt stökande med huset.
Pappa1 och Pappa2 har varit hemma idag för att städa upp på gården, köra ett lass på tippen, måla lister och lite annat stök. Mamman har jobbat men varit hemma under lite lugnare stunder under dagen.
 
I morse lades huset ut till försäljning i hopp om att hitta en köpare. Vi hade tänkt ha visning av huset på söndag för att hinna städa upp och fixa lite småsaker innan visningen. Det blev inte riktigt så. Redan två timmar och tjugo minuter efter annonsen kom ut ringde en person som var väldigt intresserad av huset. Han och hans sambo ville komma så snabbt som möjligt för att titta på huset. Jag sa att jag skulle höra av mej om en tid som passade under morgondagen.. Vi ville ju iallafall hinna dammsuga innan de skulle komma..
Det gick 32 minuter så fick vi ett sms: "Va förbi å glutta å vill-ha-känslan dök på direkt! :-)"
Då skickade vi tillbaka: "Ja, vi e ju hemma nu alla tre.. :) Kom å kolla å surra lite."
Efter tio minuter stod paret med sin dotter på uppfarten. Kollade sej runt.. Ställde några frågor, pratade lite allmänt. De berättade att de redan hunnit vara till banken för att få diskutera lån och så vidare..! (Snabba ryck)
Efter en halvtimme sa de att de var säkra på att de vill ha huset och ska skynda sej att ordna allt runt i kring. De har en lägenhet att sälja och ett lånelöfte att fixa.
Vi bestämde oss för att om de köper huset till det pris vi tänkt oss utan knussel så skippar vi all form av budgivning och blåser av husvisningen på söndag. Det tyckte både dom och vi var en bra deal..
 
Lätt chockade av den snabbheten och smidigheten fortsatte vi fixa och dona hemma. Men inte alls lika stressade som innan. Vi kommer inte behöva ha någon visning på söndag bara de skriver på papper att de ska köpa huset och betalar in handpenning under morgondagen..
Sen är det läge att vi hör av oss till banken om att vi fått en köpare på huset, betalar in vår handpenning på huset vi ska köpa och börjar planera för flytten! Exakt flyttdatum har vi ännu inte bestämt.. men det löser sej nog.
 
Senare under dagen kom ett sms från köparna på vårt hus.. De har till 99,9% säkerhet sålt sin lägenhet. Fastighetsaffärerna går snabbare och smidigare än man väntade sej. =)
 
Nu känner vi oss ganska ivriga alla tre.. vill få klart med allting.. måste renovera klart badrummet på bottenvåningen.. packa flyttlådor.. bestämma ett överlåtelsedatum som passar oss, köparna av vårt hus och de vi ska köpa huset av..
 
Mycket att göra och tänka på, men det är både spännande och roligt! =)
 
 
~Polyfamiljen <3<3<3

Nu är det fullt ös!
Vi fixar och målar och snickrar.. Allt för att färdigställa huset inför visning och försäljning.
Samtidigt som vi måste jobba.. Har egentligen inte tid med det.. Men vi ska väl sno ihop det här på nåt vis. :)

Idag har Pappa2 ägnat dagen åt att måla sista väggen på huset.. Inte klar än, men ett lager har han hunnit med! :)

Fortsätter ikväll med pyssel med huset.