Väntar på besked..

1kommentarer

Vi har haft fullt upp de senaste dagarna..
I lördags hade vi grillfest för att fira Pappa2. Trevlig tillställning med de närmsta släktingarna.
På söndagen hade vi planerat husvisning för intresserade. Alltså var vi tvugna att kliva upp för att städa iordning inför visningen. Klockan 15.00 var huset tvunget att vara i skick för att visa upp.
Upp Klockan 10.00. Pappa1 sågade och spikade lister där det fattades hela dagen.. vilket var på hela övervåningen. Han fixade avslutet mellan golvet och trappen också.. cirka 30 sekunder innan husvisningen! =)
Pappa1 tog sej an utsidan av huset.. Städa upp och gömma undan allt bråte som låg och skräpade.. Klippte gräsmattan, sopade alltanen... Bar ut grejor till släpvagnen som bara tog plats inne.
Mamman röjde på inne, plockade undan, plockade i och ur dismaskinen några gången, putsade å fejade..
Kort kaffepaus vid klockan 13.40... 14.00 åkte dammsugaren och skurmoppen fram! Drog ett sista varv i huset, tända några ljus och stylade det sista.
15.00 skjutsade vi barnen till Pappa2's syster.. Sen blev det husvisning.
Visningen gick bra och nu väntar vi besked från intresserade... Vi har ett par som är väldigt intresserade som ska på bankmöte på tisdag... så nu går vi bara å väntar på vad som blir sagt där..
Vi hoppas både för våran och deras skull att det inte ska uppstå några problem med banken! Känns som vi har svårt att ta oss an någonting innan vi fått besked om att det är klart med försäljningen av huset.
 
 
Vi vill ha klart med köpekontrakt så fort som möjligt för att vi ska kunna gå vidare med att skriva kontrakt för att köpa det andra huset. Banken har det kravet på oss att vi inte kan låna pengar till det andra huset förrän detta hus är sålt. Så vi håller tummarna att på tisdag ska det bli möjligt för oss att gå vidare.. Betala in handpenning på huset för att vara säker på att vi får köpa det.
Under tiden drömmer och planerar vi hur vi ska få det när vi flyttat dit. Vad vi ska göra, renovera och fixa. Det är ett äldre hus med stor potential.. =)
Vi är övertygade om att det huset passar oss perfekt! Det ligger mer centralt, är större, har fler badrum, större tomt, samhällets enda privata pool, utsikt över vattnet och är charmigare än den skokartong vi bor i nu. ;)
 
 
Så imorgon eftermiddag får vi besked... å hoppas det är rätt besked då.. Annars måste vi jaga någon annan köpare, vilket känns som att böjra om från ruta ett igen..
*Håller tummarna så hårt vi kan*
 
~Polyfamiljen

1 kommentarer

Lena

11 Jul 2013 08:24

Hej

När man läser om att ni har köpt nytt hus så undrar man lite om vad barnen har sagt, dem har väl alla sina kompisar runtomkring ? Eller är det ett sätt för Er att skaffa nya vänner ? Bara en undran, för ni skriver att barnen sätts i första hand, i detta läge känns det som dem inte gör det. Nu vet ju inte jag hur ni bor idag, ni kanske inte flyttar så långt ifrån det andra huset. Men allt verkar gå väldigt fort i Er familj, ena dagen är ni ett gift par, sedan blev ni tre partners med ett barn till. Och helt plötsligt så köper ni ett större hus ? Hur lång tid har ni varit tillsammans ? Så som ni håller på gör tonåringar som är nykära, ni tror inte bubblan spricker snart ?
Tyvärr tror jag det.....

Svar: Hej Lena.Flytten blir cirka två kilometer.. så barnen behåller samma skola, fritids, dagis, vänner, släktingar och bekanta. Den enda anledningen till att vi flyttar är att vi behöver en större bostad. Precis som vilken familj som helst flyttar till större bostad om familjen växer.
Vi har bott tillsammans i drygt sex månader och känner att vi är lite trångbodda. Nu har ett toppenläge på hus uppstått och vi känner att det är den rätta bostaden för oss.
Det är väl inte speciellt ovanligt att familjer flyttar till något större om man blir fler.. så varför reagerar du på just denna familj?

MVH Polyfamiljen
polyfamiljen.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej