Sammanfattning för nytillkomna läsare.

5kommentarer

Vi är tre personen som älskar varandra och lever tillsammans.
Vi har allt gemensamt.. hus, bil, husvagn, ekonomi, vardag och gemensam säng.
Vi lever tillsammans precis som de flesta lever tillsammans som par.. enda skillnaden är att vi är tre personer. Tillsammans har vi fem barn i åldrarna 4-12 år som vi älskar och uppfostrar. Vi tror att dom blir uppfostrade i en öppnare syn på hur människor kan leva. Att alla får göra som de vill så länge de mår bra och det inte skadar någon.
 
Två av oss har varit gifta i många år och har fyra gemensamma barn. Den tredje partnern har ett barn sedan tidigare. Han har fått kämpa för att få ett vettigt umgänge med sin dotter.. det tog mycket tid och energi i början och vägen kändes lång innan det var löst. Att lämna sitt gamla liv för att starta ett nytt kan vara ganksa smärtsamt även om man vet vad man vill. Och det går inte att avsluta allt med sitt gamla liv när man har barn tillsammans.
 
Vi har jobbat tillsammans ett tag och förra sommaren började något hända mellan oss. Vägen till att vi blev en polyfamilj med tre vuxna och fem barn var inte helt självklar. I början av den här bloggen beskriver vi hur det gick till. Hur vi lärde känna varandra och vad som hände när vi kom på att vi skulle satsa på ett trepartsförhållande.
Vi möts av en del svårigheter i att leva tre tillsammans på samma villkor. Samhället är inte uppbyggt för att leva så. Det finns inga blanketter att fylla i där det är tre rader för namn. Man kan inte byta till samma efternamn såvida man inte hittar på ett nytt. Man kan inte vara mer än två vårdnadshavare till barn..
 
 
Under det dryga halvår vi varit tillsammans har vi genomgått en hel del. Första tiden jobbade vi för att få förhållandet att fungera och möta omgivningens reaktioner.
Efter drygt tre månader tillsammans förlovade vi oss. Vi är säkra på att vi älskar varandra och vill visa det genom att bära lika ringar. Tyvärr går det inte gifta sej fler än två personer i Sverige. Vilket vi skulle vilja göra.
För tillfället är vi mitt i en flytt. Vi känner oss lite trångbodda och har hittat ett hus som är större och vi gillar. Vi har hittat köpare till vårt nuvarande hus och måste nu bara lösa allt praktiskt. Så de kommande månaderna kommer mycket handla om att fixa inför flytten.
 
Det är tydligen en stor sak för omgivningen att vi lever som vi gör. Det har inte varit helt självklart för alla i vår omgivning att acceptera oss så som vi är. Ni kan läsa om hur våra nära och kära, arbetskamrater, familjer och vänner reagerat och hanterat detta. Hur vi provat lösa konflikter och problem efter vägen.. en del med framgång och en del utan vidare resultat.
Men en sak är säker.. Vi tänker inte ändra på detta för att någon annan tycker det. Så länge vi älskar varandra och lever som vi mår bra av så tänker vi göra det!
 
All kärlek är bra kärlek!
~Polyfamiljen

5 kommentarer

LITZIUMWORLD / alternativ norrländska

15 Jul 2013 20:50

Intressant läsning, väldigt intressant! Tack för en enorm inblick. Finns absolut ingen regel om två :)

Emelie - Foto & Skönhet ♡

15 Jul 2013 21:02

Jättebra skrivet!

Thea

15 Jul 2013 21:12

Vilken annorlunda historia ni bär på. Jag har aldrig hört om några som är tre i ett förhållande tidigare. Antar att folk reagerade starkt på det i början, och kanske fortfarande gör - vad vet jag? Men efter att ha läst detta inlägg tror jag att det kan vara en ny start i vårt samhälle. Något nytt. Alla reaktioner är förmodligen bara av rädsla för förändring. Jag tycker det är riktigt starkt av er att ha startat bloggen och helt öppet börjat berätta om ert förhållande. Fortsätt stå upp för de ni är!
Kram

Anonym

15 Jul 2013 22:37

Vad ni än gör, se till att era barn mår bra. Jag har polyfamilj i min närhet där alla barnen for illa, gick in i depressioner och vårdnader förlorades. Verkligen, tänk till.

Svar: Jo, det är så att vi sätter barnen främst. Vi vill absolut inte att de ska fara illa! Ingen av oss vill förlora någon vårdnad... barnen är ju det finaste vi har. =)
polyfamiljen.blogg.se

Anonym

16 Jul 2013 20:15

Fråga äldsta sonen hur han upplever allt........

Svar: Vi har pratat med alla barnen flera gånger.. Vi är uppmärksamma varje dag på om det är något speciellt.. och ja, vi är väl medvetna om att äldsta sonen är den som borde fundera och tänka mest av barnen eftersom han är i den åldern att han förstår mycket mer än de andra.¨Ingen av barnen lägger någon vikt vid att vi lever tre personer tillsammans.. de lägger mer vikt vid vilket lördagsgodis de ska få..
Och bara för att allt är lugnt nu så betyder ju inte det att det alltid kommer vara lugnt.. och vi kommer alltid vara uppmärksamma för barnens bästa.
polyfamiljen.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej