Köpare på huset?!

1kommentarer

 
Här har vi kaffepaus mitt i allt stökande med huset.
Pappa1 och Pappa2 har varit hemma idag för att städa upp på gården, köra ett lass på tippen, måla lister och lite annat stök. Mamman har jobbat men varit hemma under lite lugnare stunder under dagen.
 
I morse lades huset ut till försäljning i hopp om att hitta en köpare. Vi hade tänkt ha visning av huset på söndag för att hinna städa upp och fixa lite småsaker innan visningen. Det blev inte riktigt så. Redan två timmar och tjugo minuter efter annonsen kom ut ringde en person som var väldigt intresserad av huset. Han och hans sambo ville komma så snabbt som möjligt för att titta på huset. Jag sa att jag skulle höra av mej om en tid som passade under morgondagen.. Vi ville ju iallafall hinna dammsuga innan de skulle komma..
Det gick 32 minuter så fick vi ett sms: "Va förbi å glutta å vill-ha-känslan dök på direkt! :-)"
Då skickade vi tillbaka: "Ja, vi e ju hemma nu alla tre.. :) Kom å kolla å surra lite."
Efter tio minuter stod paret med sin dotter på uppfarten. Kollade sej runt.. Ställde några frågor, pratade lite allmänt. De berättade att de redan hunnit vara till banken för att få diskutera lån och så vidare..! (Snabba ryck)
Efter en halvtimme sa de att de var säkra på att de vill ha huset och ska skynda sej att ordna allt runt i kring. De har en lägenhet att sälja och ett lånelöfte att fixa.
Vi bestämde oss för att om de köper huset till det pris vi tänkt oss utan knussel så skippar vi all form av budgivning och blåser av husvisningen på söndag. Det tyckte både dom och vi var en bra deal..
 
Lätt chockade av den snabbheten och smidigheten fortsatte vi fixa och dona hemma. Men inte alls lika stressade som innan. Vi kommer inte behöva ha någon visning på söndag bara de skriver på papper att de ska köpa huset och betalar in handpenning under morgondagen..
Sen är det läge att vi hör av oss till banken om att vi fått en köpare på huset, betalar in vår handpenning på huset vi ska köpa och börjar planera för flytten! Exakt flyttdatum har vi ännu inte bestämt.. men det löser sej nog.
 
Senare under dagen kom ett sms från köparna på vårt hus.. De har till 99,9% säkerhet sålt sin lägenhet. Fastighetsaffärerna går snabbare och smidigare än man väntade sej. =)
 
Nu känner vi oss ganska ivriga alla tre.. vill få klart med allting.. måste renovera klart badrummet på bottenvåningen.. packa flyttlådor.. bestämma ett överlåtelsedatum som passar oss, köparna av vårt hus och de vi ska köpa huset av..
 
Mycket att göra och tänka på, men det är både spännande och roligt! =)
 
 
~Polyfamiljen <3<3<3

1 kommentarer

Annelie

04 Aug 2013 12:11

Vilken härlig familj ni verkar vara. Skönt att ni är så starka så att ni står emot negativa åsikter, tom från vissa medlemmar från egna familjer. Jag vet inte om jag skulle lyckats vara lika tuff som ni är, men jag hoppas det. Heja Heja!! Kram på er!!

Svar: Tack för din kommentar, den värmer!Vi är alla 3 starka individer som vet vad vi vill och står upp för det men ja även den starkaste kan bli svag ibland och just det här med att förlora några av dem som stått en närmst är väl en sån sak, vi pratar mycket om det med varandra och försöker stötta när någon känner att det bli jobbigt med allt runtomkring. Nu har det dock gått ett tag och vi har kommit så långt att vi kunnat lägga mycket jobbigt bakom oss, tyvärr är det ju så ibland att man måste göra det när man försökt allt utan framgång...
polyfamiljen.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej