Ett steg åt sidan.

5kommentarer

Självklart skiter vi inte i släkten. Vi jobbar för att det ska fungera med alla släktingar och vänner. Vi har stått med öppna armar från första början och önskar att alla kan komma överens. Hur vi lever är det vi som får stå för. Ingen av våra släktingar ska behöva försvara oss eller ta skit i vårt ställe. Är det några frågor och funderingar från folk som ni känner att ni inte vill eller kan svara på så hänvisa bara dem vidare till oss. Vi svarar så gärna.

Vi har förstått att detta inte är helt enkelt för våra närmsta att förstå. En del har accepterat det fullt ut medan andra inte alls förstår sej på detta. Vi är inte tänkt att ändra på oss för någon annans skull... Det skulle ingen av er andra göra heller gissar jag..?
Nu har vi bestämt oss för att ta ett steg åt sidan. Vi vill inte tvinga oss på någon genom att närvara om den inte vill. Därför lägger vi bollen hos er andra. Ni får ta den tid ni behöver och höra av er när ni smält detta och valt att acceptera eller inte acceptera. Om ni väljer att acceptera oss är det hela familjen ni accepterar.
 

Kram
~Pappa1, Mamman och Pappa2

5 kommentarer

Familjemedlem

04 Jun 2013 14:56

Om man nu inte accepterar erat val, vart står man då ?
På Er verkar det som att man måste acceptera Er för att ha kontakt.
Man kanske inte vill ha kontakt med "hela" familjen, det är inte ok då ?




Svar: Alltså ja, det är ju lite så att accepterar man så accepterar men hela familjen, genom att inte vilja ha kontakt med alla i familjen så accepterar man ju inte hur vi valt att leva och det blir svårt att hålla en bra kontakt.Genom att inte acceptera hela familjen betyder ju det också att man inte accepterar den person du vill umgås med fullt ut.
Hur skulle du själv känna om delar av din familj som du älskar blev uteslutna? Skulle du känna att det var okej?
polyfamiljen.blogg.se

Annan familjemedlem

05 Jun 2013 17:39

Nu är det så att ni har ju själva bestämt att accepterar vi inte er så vill ni inte ha något med oss att göra. Men nu skriver ni att bollen hänger hos oss. Hur tänker ni.

Svar: Bollen ligger hos dem som känner att dom vill prata med oss reda ut saker och sedan förhoppningsvis väljer att acceptera vårt val, att acceptera vårt val är inte samma som att bekräfta att man själv skulle välja samma väg, det betyder att vi kan umgås, bete oss normal i varandras sällskap och ha en fungerande relation till varandra.Vi vill inte stänga ute någon, vi har som vi sagt tidigare stått med öppna armar och vill att alla ska kunna umgås nu precis som innan. Vi är och förblir samma personer som vi alltid varit! Men dom som vräker ur sig saker, tycker vi är konstiga, äckliga o gud vet allt dom är det väldigt svårt att hålla kontakt med!
Att man dessutom vill välja ut vissa delar av familjen att fortsätta umgås med gör det ännu mer komplicerat, detta betyder ju att den personen heller inte valt att acceptera de personer den vill umgås med, att den inte har stöd för sina val i livet vilket vi nog alla känner att vi vill ha om det är en kontakt vi vill fortsätta ha med någon.
Skulle du godta att umgås med någon som inte vill umgås med dom du älskar och du vet tycker du har gjort fel val i livet?
Bollen ligger hos er att höra av er nu.. Vi vill inte tvinga oss på någon.. Ta den tid ni behöver och hör sedan av er om ni accepterar oss.. och då är hela familjen inräknad.
polyfamiljen.blogg.se

e

06 Jun 2013 23:19

Men det ligger ju till så att du H har sagt att Du vill träffa oss och prata ut om det som hänt och gjorts mellan dig och de mina, så jag tycker det känns konstigt att du ska ta ett steg tillbaka när du har sagt att du vill träffa oss?!. Vill du inte komma till OSS själv eller vågar du inte? Prata skadar ingen!

Svar: Hej E.Jo, jag vill gärna träffa er och prata ut om allt. Jag vill inte att vi ska vara osams. Precis lika lite som jag vill vara osams med någon annan. Det jag menar med att vi tar ett steg åt sidan är att vi inte vill tvinga oss på någon.. är det så att folk inte vill ha med oss att göra eller känner sej obekväma i vårt sällskap så känns det ju inte så kul för oss att träffa de som känner så.
Och ja, jag kan erkänna att ni inte fått någon ärlig chans.. jag har inte träffat er och pratat med er på riktigt.. sms och kommentarer på en blogg löser liksom inget. Men jag blir också lite less då det inte passar någon gång. Från början klargjorde ni att ni inte vill träffa mina partners och styvbarn.. och ja, jag vet anledningen.. men jag blev ledsen ändå. Sedan hörde inte jag av mej.
Nu vet jag inte riktigt var ni står... men klart vi ska träffas bara ni och jag så vi får reda ut allt... men det verkar vara svårt att hitta tid och plats som passar..?
Känns bara löjligt att vi ska behöva ta diskussionen här..
Imorgon, fredag, kommer jag till er så vi kan prata ut om detta.. Hoppas ni är hemma.

Pappa2
polyfamiljen.blogg.se

e

07 Jun 2013 10:08

Varför syns inte Malins kommentar? Och nä, vi är inte hemma idag. Vi är i Ösd.

Svar: Vi måste manuellt godkänna den vilket ingen av oss hade möjlighet att göra mitt i natten.Sen vet jag inte om det är rätt ställe att diskutera tider och grejer på?
Att sitta och vänta på att någon ska komma kanske inte är det rätta sättet alltid, ibland måste man kanske dra sitt strå till stacken själv också, ni vet var vi bor och är välkomna om/när ni vill prata med H, sen träffar vi er gärna också, om ni vill förstås?//Mamman
polyfamiljen.blogg.se

V

07 Jun 2013 23:07

Om en person inte haft någon som helst kontakt med mamman och pappa1 och nu skulle vilja prata med H själva för att få ett svar på varför han gjort som han gjort och sagt som han sagt, varför ska detta då vara ett problem? Måste H alltid han någon annan med sig vart han än ska? Får han inte själv fara och förklara sig när det är hans vänner och familj det handlar om? Dom känner ju inte er andra överhuvudtaget och vill inte ha någon förklaring från er! Det är H som ljugit för dom, fört dom bakom ljuset och behandlat nära vänner och familj som skit och kan nu inte ens ge dom en förklaring eller träffa dom utan att ha med sig någon av er andra.. Jag tycker inte att ni kan säga att bollen ligger hos andra när ni/han behandlat människor helt utan respekt och sedan förväntar er att dom ska höra av sig för att ni ska träffas! Låt H själv prata med de sina och förklara sig innan ni drar in någon fler i ekvationen och gör det till ett olösligt fall! Att de vill träffa H själv betyder varken att de ej accepterar er andra eller att de pratar skit bakom er rygg, utan att de vill försöka ge H en chans att förklara sig utan att det sitter två främmande människor och lägger sig i! Bara för att ni är "ett par" betyder det ju inte att ni sitter ihop! Min åsikt! V

Svar: Hej V.Självklart ska var och en få prata med den person den känner och vill prata med enskilt. Det handlar om oss alla. Men att få sagt till sej att någon inte ens vill försöka lära känna ens nya partners är inte kul.. det känns inte okej att folk redan på förhand har stött från sej ens nya familj. I framtiden kommer vi vara en familj precis som andra familjer och tycker inte det är okej att välja ut delar av familjen man vill umgås med. Precis som en vanlig familj inte skulle tycka det var okej att få en inbjudan där det står att ens partner och styvbarn inte är välkomna. =/
Det med att bollen ligger hos andra handlar om att det är upp till dem som klargjort att de inte accepterar detta eller behöver tid att fundera för sej själva får höra av sig när de vill. Vi tänker inte tvinga oss på någon som inte vill umgås.
polyfamiljen.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej